Soturiprinsessa ja Idän turkiskauppias menestyivät Möllärimestari-kilpailussa

E. E. Leivon viikinkiajan Hämeeseen sijoittuvat romaanit Soturiprinsessa ja Idän turkiskauppias palkittiin vuoden 2019 Möllärimestari-kilpailussa. 
E. E. Leivon Kadonneen valtakunnan aikakirjat -sarjan kaksi ensimmäistä romaania Soturiprinsessa ja Idän turkiskauppias ovat voittaneet kunniamaininnan Päätalo-instituutin järjestämässä omakustanteiden Möllärimestari-kirjoituskilpailussa.


Voittajat julkistettiin ja palkinnot jaettiin perjantaina 5. heinäkuuta Taivalkoskella. Leivon teokset saivat tuomaristolta kehuja:
Kyseessä on perinteisen ”vanhanaikainen”, puhdashenkinen seikkailukertomus 800-luvun Hämeestä. - - Kirjoittaja on luonut varsin onnistuneen varhaiseen historiaan sijoitetun elinympäristön eikä ainakaan tavallisella lukemisella yhtään historiaan sopimatonta kömmähdystä osu silmiin. Teksti on sujuvaa, helppolukuista, ihmiskuvaus mainiota. Juonen käänteet on sommiteltu hyvin ja seikkailutarina koukuttaa sen verran, että jäi todella harmittamaan, ettei luettavana ollut trilogian kolmatta osaa.
Sarjan kolmas osa Kuninkaan testamentti ei osallistunut kilpailuun. Kaikki tulokset ja teosarviot on julkaistu Möllärimestari-kilpailun sivustolla http://www.taivalkoski.fi/palvelut/mollarimestari